Ainul Si Kakak…

Ainul anak ibu sayang..dah besar sgt2…tapi kesian ainul dah comot2.. sanagt suka menggaru bile kene gigit nyamuk atau semut..abis dah kaki kudis2 skit..😦 ….

Ainul kakak ayra…pandai jaga adik…kalo ibu salinkan pampes adik ainul akan amik pampes tu..lipat2 dan buang dalam bakul sampah..hhehehe.. lawaklah ainul ni…kalo ibu kasi adik minum susu dalam botol..punyelah sibuk nak pegang botol tu..nak tolong kasi susu kat adik…

pandai dah anak ibu..cerdik dah die…pandai nak baca doa makan..nak kira2..bace abc..cakap pun macam2..anggota badan banyak dah tau..mata, hidung, rambut, gigi, tangan, jari, kuku, kaki,perot, pipi, n paling de suke ketiak..hheehe..kalo suroh tunjuk dan cakap memang dah expert.. kkekek..walaupun ntah2 ape2 jek sebutannye…

tapi yg satu perangai de takleh ilang sejak2 ibu nak banak sampai r adik dah kuar…kuat meragam…skit2 nak nangis..huhuhuh… ade jek tak kena.. kalau tengah tidurkan adik time tu lah die nak mintak dukung..lepas tu suka sgt nak keluar rumah.. kalo tak dapat menangis r die kat depan pintu tu macam kene pukul…huhuhuu..pasrah betul dengan perangai die yang satu ni…then kalo de senyappp jek…means ade r de tengah buat sesuatu tu..atau de tido…

mmmm…lagi satu yg pelik sgt2 tu…kami tinggal berempat jek kat umah..tapi tiap2 hari kene sapu umah sbb tiap2 hari adeeee jek habuk..huhuuhhu…mane datang pun tak tahu…ape maksudnyer tu??????????

4 thoughts on “Ainul Si Kakak…

  1. hehe
    bagus ainul bagus
    jadi kakak dan anak yang baik ok
    yana, semoga ko tabah mengharungi cubaan dan dugaan menjaga kedua-dua anakmu itu. dua dua pun comel tau

  2. yana..beshnye ko dapat gegirl..meh kasi aku satu..aku dapat 2 hero laa..ekeke..biasela kakak sensitip lebih sbb die dapat adik agak cepat kan..masih perlukan perhatian tu..jgn marah2 die sgt k..ehehe..habuk tu mmg..kdg2 pon aku geram baru lap dah ade habuk balik…ngeee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s