Ainul Si Kakak…

Ainul anak ibu sayang..dah besar sgt2…tapi kesian ainul dah comot2.. sanagt suka menggaru bile kene gigit nyamuk atau semut..abis dah kaki kudis2 skit.. 😦 ….

Ainul kakak ayra…pandai jaga adik…kalo ibu salinkan pampes adik ainul akan amik pampes tu..lipat2 dan buang dalam bakul sampah..hhehehe.. lawaklah ainul ni…kalo ibu kasi adik minum susu dalam botol..punyelah sibuk nak pegang botol tu..nak tolong kasi susu kat adik…

pandai dah anak ibu..cerdik dah die…pandai nak baca doa makan..nak kira2..bace abc..cakap pun macam2..anggota badan banyak dah tau..mata, hidung, rambut, gigi, tangan, jari, kuku, kaki,perot, pipi, n paling de suke ketiak..hheehe..kalo suroh tunjuk dan cakap memang dah expert.. kkekek..walaupun ntah2 ape2 jek sebutannye…

tapi yg satu perangai de takleh ilang sejak2 ibu nak banak sampai r adik dah kuar…kuat meragam…skit2 nak nangis..huhuhuh… ade jek tak kena.. kalau tengah tidurkan adik time tu lah die nak mintak dukung..lepas tu suka sgt nak keluar rumah.. kalo tak dapat menangis r die kat depan pintu tu macam kene pukul…huhuhuu..pasrah betul dengan perangai die yang satu ni…then kalo de senyappp jek…means ade r de tengah buat sesuatu tu..atau de tido…

mmmm…lagi satu yg pelik sgt2 tu…kami tinggal berempat jek kat umah..tapi tiap2 hari kene sapu umah sbb tiap2 hari adeeee jek habuk..huhuuhhu…mane datang pun tak tahu…ape maksudnyer tu??????????

Advertisements