Kakak @ Ainul

Ainul ni memang banyak ragam..kalo takde ainul sehari kat rumah rase cam sunyi sgt2 rumah tu..huhuuhh…

Isnin lepas ainul kene cucuk setahun setengah..pas balik tu ibu trus pi keje..balik keje ibu tgk ainul jalan terjingkit2 sbb paha sakit kene cucuk..tapi yang lawaknyer tu, main bola, main masak2, nak kejar tgk iklan sume boleh pulak die lari..sajek jek ainul ni nak mintak kesian..muahahaha…

Ainul suke main ngan bebear(teddy bear) die.. suapkan makan (mase ainul main pondok2).. kasi minum susu (pakai botol susu die)… tidokan bebear (masukkan dalam buai ayra..pastu hayun buai tu sambil nyanyi buai laju-laju…..) n yang paling takleh bla nak nenenkan bebear tu (sebab tgk ibu nenenkan ayra)…muahahahaha…lawok r anak ibu nieh…

ainul dah ade 2 batang gg geram atas bawah…gigi taring pun dah nak tumbuh empat2…macam2 de makan…muruku pun makan…huhuuhu…

ainul sgt sayang ayra..kalo ayra nangis dalam buai de tolong buaikan..atau kasi puting..atau kasi susu dalam botol (tapi of cos lah sememeh2).. kalo ayra yak..ibu nak salinkan pampes de tolong bukakkan baby wipes tu (tolong ada makna haaa).. pastu cakap bucuk2..kekkeke… kalo ayra nangis kat bawah… cepat2 ainul lari dan pi tepuk2kan adik…kalo adik senyap jek..de suke usap2 kepala adik…takat ni ok jek ainul ngan adik..cume kekedang ade gak cubaan nak mengorek mata adik de soh bangun dr tido dan cubaan baring atas perot adik..huhuuh…seb baik ibu nampak..kalo tak kesian adik…n lagi satu yang tak best..ainul suke sgt tarik n bukak sarung kaki n tangan adik..huhuh..pastu de pakai..ngee~~

ainul dah pandai sebut kakak.. ayah.. ibu.. adik.. baby.. bebear.. ayra.. jatuh.. deko.. dan macam2 lagi..tapi pelat…mauahahahah….

5 thoughts on “Kakak @ Ainul

  1. assalamualaikum wbt..yana..
    bila bersalin???lani yana mengajar dimana???? tomeinya ayra…mcm ainul la…adik kakak.. meh pas akak sorang..kekekeke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s