Kakak @ Ainul

Ainul ni memang banyak ragam..kalo takde ainul sehari kat rumah rase cam sunyi sgt2 rumah tu..huhuuhh…

Isnin lepas ainul kene cucuk setahun setengah..pas balik tu ibu trus pi keje..balik keje ibu tgk ainul jalan terjingkit2 sbb paha sakit kene cucuk..tapi yang lawaknyer tu, main bola, main masak2, nak kejar tgk iklan sume boleh pulak die lari..sajek jek ainul ni nak mintak kesian..muahahaha…

Ainul suke main ngan bebear(teddy bear) die.. suapkan makan (mase ainul main pondok2).. kasi minum susu (pakai botol susu die)… tidokan bebear (masukkan dalam buai ayra..pastu hayun buai tu sambil nyanyi buai laju-laju…..) n yang paling takleh bla nak nenenkan bebear tu (sebab tgk ibu nenenkan ayra)…muahahahaha…lawok r anak ibu nieh…

ainul dah ade 2 batang gg geram atas bawah…gigi taring pun dah nak tumbuh empat2…macam2 de makan…muruku pun makan…huhuuhu…

ainul sgt sayang ayra..kalo ayra nangis dalam buai de tolong buaikan..atau kasi puting..atau kasi susu dalam botol (tapi of cos lah sememeh2).. kalo ayra yak..ibu nak salinkan pampes de tolong bukakkan baby wipes tu (tolong ada makna haaa).. pastu cakap bucuk2..kekkeke… kalo ayra nangis kat bawah… cepat2 ainul lari dan pi tepuk2kan adik…kalo adik senyap jek..de suke usap2 kepala adik…takat ni ok jek ainul ngan adik..cume kekedang ade gak cubaan nak mengorek mata adik de soh bangun dr tido dan cubaan baring atas perot adik..huhuuh…seb baik ibu nampak..kalo tak kesian adik…n lagi satu yang tak best..ainul suke sgt tarik n bukak sarung kaki n tangan adik..huhuh..pastu de pakai..ngee~~

ainul dah pandai sebut kakak.. ayah.. ibu.. adik.. baby.. bebear.. ayra.. jatuh.. deko.. dan macam2 lagi..tapi pelat…mauahahahah….

Advertisements

AiNuL MarDhiAh

anak ibu dah besar..dah lame ibu tak letak gambar ainul…

perkembangan ainul..

@ainul pandai dah jaga adik…kalau adik ayra menangis cepat ainul lari ke adik..pastu sumbat puting kat mulut adik atau buaikan adik atau tepuk2 adik..thanks ainul sebab tolong ibu…

@ainul sangat manja..kadang2 kalau tengah marahkan ainul pun leh gelak sebab die suka buat muka manja dia tu..geram btol!

@sangat suke cakap betul..betul..betul… dan deko..deko..deko… dan jatuh..jatuh..jatuh…

@sangat lasak..panjat sana sini…

@gigi geraham ainul ade 2 batang dah tumbuh

ok ni koleksi gambar ainul yang dah lame sgt2 tak update…

Ayra Maria

Assalamualaikum semua…

i’m back…hehhe…kemana aku?? aku pi banak lah..cuti bersalin jap…thanks baby sebab keluar awal nak kasi aku beraya…

nak diikutkan due date, aku patutnyer bersalin 17 september..tapi terawal lah pulak.. kisahnyer…

29 Ogos 2009

6.00 pagi.. aku terbangun sebab sakit perot…rase contraction dah setiap 17 minit…huish agaknyer hari ni kot banak…

11.30 pagi..aku pi sepital…mase tu contraction dah 5 minit sekali…

12.30 tengahari sampai hospital…punyelah lapo..ah lah tak makan ape…doktor cek dah 5 cm mase ni..sebelum naik LR aku dengan selambanya makan roti depan misi2 tu sume..kekeke….(misi yang suruh makan)

1.40 tengahari doktor pecahkan air ketuban..punyelah susah..di kobek2nyer aku..huhuuhh…rase cam nak marah jek ngan dr tu..seb baik dr tu pompuan..baik lak tu..huhuuh…

1.59 dah 9 cm..rase cam nak teberak jek..mase ni en.aiman masuk LR..tengok jek muke en somi trus rase tak tahan nak tebanak (terus lembik..nak mintak kesian r konon..haha)..misi cek dah 9 cm..de kate leh push..aku ape lagi push r…

2.00 makan lahirlah my 2nd baby…leh r pulak misi tu dok bising2 kat aku cakap keciknyer anak awak dik…huhuuhh…. apepun thanks misi2 n doktor yang menyambut babyku…

nama: ayra maria

tarikh lahir: 29 ogos 2009

berat: 2.2 kg

panjang: 40.3cm

tempat lahir: HKL

maka dengan itu..bolehlah ibu menyambut raya..sebab ayra keluar cepat..hehehhee….thanks ayra…

oh ya..pagi tadi baru bawak ayra pi checkup sebulan…n kene cucuk skali

berat terkini: 3.4kg

tinggi: 49cm

well done anak ibu…walaupun lahir sangat kecik..tapi ayra dah membesar dengan jayanya…hehehehe