Latihan Mengajar

pregnant

Assalamualaikum semua…lame aku tak update blog..memang bz sgt2..sekarang ni aku dah start latihan mengajar kat SMK Assunta, PJ. Pi sekolah pun nek bas jek..so rutin aku setiap hari ialah:

5.30 pagi bangun pagi2 buta…orang lom azan lagi..masak air, mandi, gosok baju (kalo hari semalam aku malas), solat, mekap, minum air, layan ainul ngan ayahnyer jap…

6.15 pagi Tunggu lif yang setahun sekali ade ni..pastu jalan kaki pi tunggu bas pulak…aku memang lemah betul tunggu bas T632 ni..sebabnyer..terpaksa berebut2 ngan umat2 manusia dr negara asing ni..huhuhuh…ceritanya sama cam dulu gak..aku selalunyer tak dapat tempat duduk dan tidak akan diberi duduk…kah….mesti dorang ingat aku perot buncit!!

6.40 pagi Lebih kurang waktu ni aku akan sampai ke LRT universiti.. Tunggu pulak bas U66 untuk ke assunta. Seb baikade member… Kak Zaidah cikgu GSTT yang sama2 mengajar kat sekolah tu..so kami tunggu r bersama2..kalo agak2 pukul 7.15 pagi still takde bas, terpaksa r kami nek teksi( seb baik berdua, save skit bajet)…

7.30 pagi kalo taklde relief class aku dok jelah kat bilik guru tu sambil memerah otak aku ni nak wat ape untuk lesson plan..sebabnyer..lecturer aku ni letak benchmark yang sangat tinggi..huhuhuh…very high expectation..huhuhu…dan die akan datang observe aku dan Amin tanpa bagitau…tup2 lagi seminit dua b4 aku mengajar, die dah ade..huhuh..mau tak meraung..tapi meraung dalam hati jelah..huhuhu..setakat ni aku dah 2 kali kene observe…dan the result…so bad…huhuhuh.tapi aku akan usaha lagi..insyaallah….

1.30 petang..masa untuk balik…kalo tak naik bas, aku akan naik teksi dengan amin dan kak zaidah…seb baik share gak..so sorang sehengget jelah kene bayo..huhuhuh…

tulah rutin aku hari2…latihan mengajar ni pulak akan tamat pada 10 Julai 2009…huhuhuh…tak lame jek lagi..bulan depan…so lagi 5 minggu je aku kene mengajar..huhuhuh…

baby pulak makin lasak dalam perut ibu…ainul pun makin manja..suke tido n baring atas dada aku..huhuhu..sambil ibu nyanyikan lagu alif ba ta atau ABC..ainul pun makin lasak dan bijak..tapi macam anak2 lain, sangat suka sesuatu yang baru…sekarang ni nak pakai kasut sendiri..nak try pakai stokin lah…acah2 pakai kopiah ayah lah…kalo nampak ibu semayang, mase sujud tu die pun sujud gak..kekeke…dah pandai nak menconteng..pantang betul nampak kertas dan pen..huhuhu…dengan marker ibu pun abis dikerjakannya…

ok lah..aku pun takde banyak mase nak menulis ni..len kali aku tulis lagi..oh ya..henset aku ilang..aku dah ade no baru..tapi aku tak ingat no tu..henset baru ni pun sebenonyer henset lame aku..so kureng lah..bateri asik kong jek..so sesape nak contact silalah email ek ape k…

TAHNIAH BUAT RAKAN2 YANG TELAH MELAHIRKAN…DEN DAH TETINGGAL KETAPI JAUH DAH NI..HHUUHUH…

8 thoughts on “Latihan Mengajar

  1. YANAAAAAAAAAAAAA..

    akhir nye kamo timbul juaaaaa.. sihat ???

    wah besh dh start practikal yek.. tgh hari jek dh leh balik umah .. huhuhu daku jelesss

  2. Padatnye jadual kau cikgu yana!! isk..ngan pewotnya. Sabar bebanyak tau. org kata bersusah2 dahulu, bersenang2 kendian..🙂

  3. yana…lama akak xdgr khabar berita yana..
    yana sabarr ye…bak kata kak ai..susah dulu..senang kemudian..
    insyallah..xlama lagi smuanya akan menjadi mudah…amin.
    bila due?

  4. dah praktikal eh..syoknyeee..pasni jd cikgu betol lah eh…yana..nak tgk gmbo lah…kali ni cm mn peknen ..lain x ngan yg ainul dulu…

  5. salam dik.. patutlah akak sms x diterima.. rupanya dah ilang ekk.. xpe.. bak ler no baru.. k
    akak penat nih.. melancong seluruh sabah.. baru je balik ptg smlm.
    cuti sekolah tinggal berapa hari aje lagi nih.. aduhhh
    ok dik.. take care tau..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s