Oh Ainul…

Malam tadi ainul nampak cam mengantuk je..jadi ibu pun tepuk2 lah bantal, suruh ainul bobok kat situ…

ingatkan ainul nak terus bobok…

rupanya lain pulak respon die…

ainul pi amik botol susu…bagi kat ibu..pastu tepuk2 bantal die macam ibu buat tadi…

apakah itew???

ohhh…rupenyer anak ibu nak susu…pastu nak bobok…kahhh…..

jadi ibu pun buatkanlah susu ainul dan kasi ainul bobok….

selamat…..zzzzzz

Ainul Mardhiah 1 year 3 month

Si kakak Ainul…dah besar dah…perkembangan Ainul sepanjang beberapa bulan ni:

  • Pandai makan sup dalam mangkuk sendiri..walaupun tumpah2…
  • Kalo nak sesuatu, Ainul akan tunjuk bende tu dan sebut “tu..tu..”
  • Dah pandai panjat gril…huhuh
  • pandai bukak seluar sendiri..
  • sedang belajar untuk pakai seluar sendiri..
  • Suka bace majalah Pa&Ma..hhaha…sebab die suka tengok gambar baby..
  • Kalau nampak baby dalam TV atau majalah, Ainul akan sebut..”baby”
  • Kalau nampak perot ibu pun ainul akan sebut baby sambil naik2kan tangan sebab nak pegang perot ibu…
  • Kalau dapat pegang perot ibu ainul akan tepuk2 manja perot ibu macam nak suruh adik baby tenang..
  • sangat semangat…kalau dukung terasa sgt..
  • mekap2 ibu yang tak pakai lagi dan yang dah abis tu jadi barang mainnan ainul sekarang..bukan main lagi suka main berus blusher tu, sapu2 kat muka die ngan muke teddy bear die…
  • rambut dah panjang..

Ape lagi ek..ibu takleh berfikir sekarang..kang kalo ibu ingat ibu tulis lagi..hehehe….gambar..ibu takde cable nak masukkan gambar…

SMK ASSUNTA

Ade lagi less that 3 week untuk aku jalani latihan mengajar ni..macam2 perasaan ade..hepi..takut..sedih…

Happy sebab dah nak abis belajar

Takut sbb memikirkan markah LM ni

sedih sebab nak tinggalkan pelajar2 yang disayangi..dan sekolah yang best ni..

tak sangka sekejap jek masa berlalu…tapi aku kene abiskan cepat2 gak..sbbnyer nak cari kerja part time nak bayar yuran…huhuuh….kalo tak takleh grad wei..

Latihan Mengajar

pregnant

Assalamualaikum semua…lame aku tak update blog..memang bz sgt2..sekarang ni aku dah start latihan mengajar kat SMK Assunta, PJ. Pi sekolah pun nek bas jek..so rutin aku setiap hari ialah:

5.30 pagi bangun pagi2 buta…orang lom azan lagi..masak air, mandi, gosok baju (kalo hari semalam aku malas), solat, mekap, minum air, layan ainul ngan ayahnyer jap…

6.15 pagi Tunggu lif yang setahun sekali ade ni..pastu jalan kaki pi tunggu bas pulak…aku┬ámemang lemah betul tunggu bas T632 ni..sebabnyer..terpaksa berebut2 ngan umat2 manusia dr negara asing ni..huhuhuh…ceritanya sama cam dulu gak..aku selalunyer tak dapat tempat duduk dan tidak akan diberi duduk…kah….mesti dorang ingat aku perot buncit!!

6.40 pagi Lebih kurang waktu ni aku akan sampai ke LRT universiti.. Tunggu pulak bas U66 untuk ke assunta. Seb baikade member… Kak Zaidah cikgu GSTT yang sama2 mengajar kat sekolah tu..so kami tunggu r bersama2..kalo agak2 pukul 7.15 pagi still takde bas, terpaksa r kami nek teksi( seb baik berdua, save skit bajet)…

7.30 pagi kalo taklde relief class aku dok jelah kat bilik guru tu sambil memerah otak aku ni nak wat ape untuk lesson plan..sebabnyer..lecturer aku ni letak benchmark yang sangat tinggi..huhuhuh…very high expectation..huhuhu…dan die akan datang observe aku dan Amin tanpa bagitau…tup2 lagi seminit dua b4 aku mengajar, die dah ade..huhuh..mau tak meraung..tapi meraung dalam hati jelah..huhuhu..setakat ni aku dah 2 kali kene observe…dan the result…so bad…huhuhuh.tapi aku akan usaha lagi..insyaallah….

1.30 petang..masa untuk balik…kalo tak naik bas, aku akan naik teksi dengan amin dan kak zaidah…seb baik share gak..so sorang sehengget jelah kene bayo..huhuhuh…

tulah rutin aku hari2…latihan mengajar ni pulak akan tamat pada 10 Julai 2009…huhuhuh…tak lame jek lagi..bulan depan…so lagi 5 minggu je aku kene mengajar..huhuhuh…

baby pulak makin lasak dalam perut ibu…ainul pun makin manja..suke tido n baring atas dada aku..huhuhu..sambil ibu nyanyikan lagu alif ba ta atau ABC..ainul pun makin lasak dan bijak..tapi macam anak2 lain, sangat suka sesuatu yang baru…sekarang ni nak pakai kasut sendiri..nak try pakai stokin lah…acah2 pakai kopiah ayah lah…kalo nampak ibu semayang, mase sujud tu die pun sujud gak..kekeke…dah pandai nak menconteng..pantang betul nampak kertas dan pen..huhuhu…dengan marker ibu pun abis dikerjakannya…

ok lah..aku pun takde banyak mase nak menulis ni..len kali aku tulis lagi..oh ya..henset aku ilang..aku dah ade no baru..tapi aku tak ingat no tu..henset baru ni pun sebenonyer henset lame aku..so kureng lah..bateri asik kong jek..so sesape nak contact silalah email ek ape k…

TAHNIAH BUAT RAKAN2 YANG TELAH MELAHIRKAN…DEN DAH TETINGGAL KETAPI JAUH DAH NI..HHUUHUH…