Hari2 di UM

macam biase siap2 nak pi kelas pagi2 buta…disebabkan hari ni aku semangat skit, so kol 4 pagi aku dah bangun…study..sebab pagi ni ade test…dan tutorial…so kol 6.40 pagi aku dah kuar umah tunggu bas nak ke UM…setelah tunggu beberape minum sambil makan kuih maka sampailah bas yang ku nanti2kan..penuh pergh…tapi disebabkan pengalaman yang lepas..aku bayar jek tiket…dah selit2 kat pintu belakang…kekeke…

tapi jangan sangka penuh2 kat depn pintu tu, dalamnyer macam sadin…sebabnyer…takde orang nak diri kat bahagian belakang bas…sengal kan…sebab tu aku suke diri kat belakang tu..so aku takde r sesak melepet2 ngan orang sume…lagi r sekarang aku tak boleh berdiri lame…nak pitam rase..tapi pi check up darah ok jek….tapi…walaupun perot aku dah nampak skit still takde orang kasi duduk gak..walaupun kadang2 aku dah pucat lesi…so kalo keadaan memaksa sgt2 aku dengan selambanya mencangkung dalam bas…kekekeke……

hmmmm….sampai kat stesen u, bile orang ramai dah turun, dapat r aku melabuhkan punggung aku ni..legaaa rasanya…hehehe…jadi, dalam perjalanan tu dapatlah aku cuci mata tgk UM nie… takde r cantik sangat sebenarnyer..tapi pagi2 cantik r…redup2 jek..tasik varsiti pun cam best jek…sampai kat belakng library..aku turun…satu hal nak menapak ke mid valley fakulti sains (kami panggil mid valley sbb dulu kat situ r satu2 nye bangunan..baru dan tercongok atas bukit nun…)…tapi sekarang mayb dah takleh panggil mid lagi r sebabnyer dah banyak bangunan dibina sebelah2 tu…huhuuh….

sepanjang perjalanan naik bukit tu, aku boleh dengar bunyi kicauan burung…pergh tak sangka tengah2 KL ni ade lagi bunyi camtu…hahaha…teringat mase 1st time datang UM dulu…ramai orang kate UM ni dalam hutan tengah2 bandar, universiti dalam hutan..mula2 dulu memang aku akui…lagi2 aku duduk kolej 10 dulu..pergh…kat asrama pun kene kejar monyet…huhuuh…sume tu still macam dulu kecuali kat fac sains tu jelah…tu yang macam tak sangka masih boleh dengar lagi bunyi burung sebab hutan kat fac sains tu dah tinggal sikit jek aku tengok…

ha ni ade skit gambo zaman dolu2..mengimbas zaman muda mudi aku di UM….(sekarang dah jadik mak orang…tapi still remaja pertengahan k…) mase aku tahun 1..

mase ni wat persembahan tarian ulik mayang…

ni pulak mase festival seni 04..tarian asli kolej 10

ni lak persembahan mase Sultan Perak dan Raja Dr. Nazrin datang UM

eh banyak lagi gambo…tapi aku tak scan…huhuh…gambo pi taman negara pahang…2 kali aku pi..sonok…pi program Sireh Pulang ke Gagang, jadi anak angkat kat Yan, Kedah…pi program anjuran pendakwah muda kat Janda Baik..ntah ape2 lagi ntah…tapi seronok r gak jadi student ni kan…nanti kalau dah keje mesti sibuk…dengan anak2 lagi..mane maunyer aku nak bawak anak2 masuk hutan tengok ular sume…lain lah kalo depa dah besar…hehehe…

Ha sebut pasal hutan ni…tak sabar gak aku nak balik Bintulu 24hb nie…hehehhe….neves pun ade nak jumpe mertua……kekkee….

7 thoughts on “Hari2 di UM

  1. wah..yana..sungguh lain rupa mu dulu..sungguh aku tak kenal..hehehehee..lama aku tak jengguk ko anak banak..bz memanjang..hehehehe..pas ni leh la aku dtg selalu kat sini

  2. melly!!

    wah..rindunye katko.ni 1st time terjumpe blog ko.haha.
    em ko preggy lagi?
    cutenyer anak ko..hehe..byk muke daddy die eh.hehe.
    anyway..keep in touch dear.mmuah.
    take care.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s