Hari2 di UM

macam biase siap2 nak pi kelas pagi2 buta…disebabkan hari ni aku semangat skit, so kol 4 pagi aku dah bangun…study..sebab pagi ni ade test…dan tutorial…so kol 6.40 pagi aku dah kuar umah tunggu bas nak ke UM…setelah tunggu beberape minum sambil makan kuih maka sampailah bas yang ku nanti2kan..penuh pergh…tapi disebabkan pengalaman yang lepas..aku bayar jek tiket…dah selit2 kat pintu belakang…kekeke…

tapi jangan sangka penuh2 kat depn pintu tu, dalamnyer macam sadin…sebabnyer…takde orang nak diri kat bahagian belakang bas…sengal kan…sebab tu aku suke diri kat belakang tu..so aku takde r sesak melepet2 ngan orang sume…lagi r sekarang aku tak boleh berdiri lame…nak pitam rase..tapi pi check up darah ok jek….tapi…walaupun perot aku dah nampak skit still takde orang kasi duduk gak..walaupun kadang2 aku dah pucat lesi…so kalo keadaan memaksa sgt2 aku dengan selambanya mencangkung dalam bas…kekekeke……

hmmmm….sampai kat stesen u, bile orang ramai dah turun, dapat r aku melabuhkan punggung aku ni..legaaa rasanya…hehehe…jadi, dalam perjalanan tu dapatlah aku cuci mata tgk UM nie… takde r cantik sangat sebenarnyer..tapi pagi2 cantik r…redup2 jek..tasik varsiti pun cam best jek…sampai kat belakng library..aku turun…satu hal nak menapak ke mid valley fakulti sains (kami panggil mid valley sbb dulu kat situ r satu2 nye bangunan..baru dan tercongok atas bukit nun…)…tapi sekarang mayb dah takleh panggil mid lagi r sebabnyer dah banyak bangunan dibina sebelah2 tu…huhuuh….

sepanjang perjalanan naik bukit tu, aku boleh dengar bunyi kicauan burung…pergh tak sangka tengah2 KL ni ade lagi bunyi camtu…hahaha…teringat mase 1st time datang UM dulu…ramai orang kate UM ni dalam hutan tengah2 bandar, universiti dalam hutan..mula2 dulu memang aku akui…lagi2 aku duduk kolej 10 dulu..pergh…kat asrama pun kene kejar monyet…huhuuh…sume tu still macam dulu kecuali kat fac sains tu jelah…tu yang macam tak sangka masih boleh dengar lagi bunyi burung sebab hutan kat fac sains tu dah tinggal sikit jek aku tengok…

ha ni ade skit gambo zaman dolu2..mengimbas zaman muda mudi aku di UM….(sekarang dah jadik mak orang…tapi still remaja pertengahan k…) mase aku tahun 1..

mase ni wat persembahan tarian ulik mayang…

ni pulak mase festival seni 04..tarian asli kolej 10

ni lak persembahan mase Sultan Perak dan Raja Dr. Nazrin datang UM

eh banyak lagi gambo…tapi aku tak scan…huhuh…gambo pi taman negara pahang…2 kali aku pi..sonok…pi program Sireh Pulang ke Gagang, jadi anak angkat kat Yan, Kedah…pi program anjuran pendakwah muda kat Janda Baik..ntah ape2 lagi ntah…tapi seronok r gak jadi student ni kan…nanti kalau dah keje mesti sibuk…dengan anak2 lagi..mane maunyer aku nak bawak anak2 masuk hutan tengok ular sume…lain lah kalo depa dah besar…hehehe…

Ha sebut pasal hutan ni…tak sabar gak aku nak balik Bintulu 24hb nie…hehehhe….neves pun ade nak jumpe mertua……kekkee….

Advertisements

Ibu sangat Bz…

waahhh bulan ni pasti sangat sibuk… tadi baru amik borang pengijazahan…esok nak pi check up baby..pastu nak pi putrajaya nak amik salinan sijil spm n matrik lak…huhuuhh..mesti penat..tadi pagi baru test kimia organik 3…pergh prof kam mengamuk dalam Dk…ade student meniru..huhuh… aku lak mengantuk ya amat sebabnye malam tadi tido kol 4 pagi..ha pagi bukan malam lagi tu..huhuhu…. dok mengahafal reagent tu sume..seb baik lah yang aku dok hafap keluar…kalo tak..tapi ade gak aku takleh jawab..so aku jeling2 manja kat orang depan n org sebelah…kahhh….

hujung bulan ni aku exam…FINAL…(hopefully it is the last)…

  • 22hb april 2009 – kimia¬†fizik 3
  • 23hb april 2009- kimia organik 3 , plant physiology
  • 29hb april 2009- spectroscopy
  • 5hb mei 2009- geology 2

huhuhuhuh…pecah kepala jap…nak dijadikan lagi haru tu…aku balik sarawak 24-28hb april nie…huhuh…so maknenyer paperspectro kene r study awal2…huhuhuh…gemuruh sungguh nak exam…risau..takut..sume ade…kalo leh takmo r xten lagi..penat dah aku kat UM ni…aku nak keje lak…!!!macam kawan2 yang lain…hhuhuhu….

ainul lak makin besar..kalo nampak ibu ngan ayah bace buku ke majalah ke ha mulalah sibuk die..amik buku2 die..pastu amik tangan ibu..pastu..letak buku kat tangan ibu soh ibu bacakan….huhuhuh..camner r ibu nak study sayang…tapi seb baik dengan bantuan walker…leh r ibu hadkan pergerakan ainul jap…hahahaha….so duduklah ainul dalam walker wat hal sendiri…kekekeke…

ok lah aku nak pi kelas ni..babai sume…..