sayang sayang ainul…

ainul ibu sayang ni dah beso dah… kalo panjat kerusi tu makin xpert…seb baik de tak reti turun sendiri..so kalo ibu nak wat keje ibu letak jek atas kerusi..kasi menan die..ha main lah ko kat situ sayang…kalo tak…ibu pi bilik..die ikot..ibu pi dapur die ikot…sampai pi toilet pun nak ikot…huhuuh… hai si manja ibu..

ainul dah makin bijak dah…pandai dah nak gurau2 acah2 orang…tutup2 muka konon malu..kekkeke….bace buku pun dah macam ibu…meniarap kat lantai sambil bace buku…amboi..cam orang beso lak die nieh…kekekke…mulot pun bukan main bising dah… kalo kite selawat ke nyanyi ke die pun nak ikot..dengan tangan2 skali digayakan…

ainul ibu sayang..dah makin besar…bulan depan dah genap setahun umurnya..kejap sangat..pejam celik2…

Advertisements

Ainul sayang

Anak ibu ainul ni, sejak-sejak nak dapat adik manjanya bukan main..kalo ibu terkuat sikit suara, mulalah mencebik bibir tu…nangis sampai tergolek2 kat lantai..macam kene pukul jek..tapi kite bukan marah die pun,,marah orang lain..marah pelakon dalam tv ke…hehhee…lawak lah ainul ni…tapi nasib baik ainul pandai membawa diri..kalo dengan orang lain baik jek die..lega hati ibu…huhuhu…

Baby???

Ahaks…baby mane? baby ainul ke? no..no..no… ni baby baru tau…Now, i’m 8 weeks pregnant.. and my due date is 13 september 2009…orang kate..”aiyok ! subur betoi lah cik mely nie”..kahhh….actually memang aku dah plan..so hopefully semuanya ikut seperti yang dirancang..iaitu..aku grad bawak baby dalam perut [ni jawapan standard aku kalo orang tanye nape aku peknen lagi]..erk..plz close ur eyes an imagine it…hhehee…so cute and sweet..dengan jubah yang beso..ade baby sembunyi under it, inside me…bestnyer…dan dalam aku berdoa semoga aku tamat study sem ni, aku pun doa-doa semoga baby keluar awal skit iaitu pada birthday aku 4 september..hehe..

Life? sekarang ni aku dah start mengajar tusyen.BI, Math and Science, sekolah rendah jek..ade gak kadang2 aku kasi tusyen kat anak-anak pengasuh ainul..tingkatan 3 dan 4…sambil-sambil cari duit poket nak bantu suami, boleh r aku buat sedikit persediaan fizikal dan mental untuk menghadapi latihan mengajar yang bakal bermula 11 Mei sampai 1 Julai 2009..nervous lah jugak kan..tapi lambat laun aku kene hadapinya jugak… Bak kata haisa “Mal ni dengan nenek-nenek pun masuk”..kekeke…maknanya aku ni peramah sgt2…kahhh..so kalo ngan nenek-nenenk pun aku leh get along, why don’t dengan budak-budak hingusan pelajar-pelajar itu kan…insyaallah….yang penting banyak-banyak doa supaya aku diberi keberanian, kekuatan dan KESABARAN. hehehe..kenape capslock? sebabnyer aku ni panas baran gak tau..nampak jek lembut(lembut ke?? kahh…) tapi aku ni garang sebenarnyer..bak kate abang…banyak makan pedas….heheheh…

Macam yang pernah aku tulis sebelum ni aku memang sibuk sangat awal-awal sem ni..memang takde mase nak berehat sangat..nasib baiklah ade cuti seminggu raya cina..leh r rehat-rehat sikit kan..(sikit jek)… insyaallah awal bulan3 nanti aku dah tak sibuk sangat..sebabnyer lab aku dah abis…bertuah sebab aku dapat lab untuk first cycle (dari minggu 1-7)..

Kembali pada baby tadi..rabu lepas mase cuti raya cina tu, aku beria-ia lah buat nasi ayam..teringin sangat-sangat.. aku ngan abnag makan memang selera giler lah…macam setahun tak makan..tup-tup..malam tu aku muntah lah pulak..bukan sekali..5-6 kali woo sepanjang malam..tak boleh tidur aku malam tu…huhuh….esoknyer tak boleh nak bangun..badan lemah longlai..nak masak pun tak larat..nak mandikan ainul pun cam nak pengsan..solat pun kene duduk..sehari tak jamah nasi…malam tu baru aku kuat sikit aku masak lah bubur nasi..makan lah sikit..rupe-rupenyr bukan aku sorang..en.adam pun tak selera nak makan..seharian die tak makan kat tempat kerja…balik rumah pun tak selera nak makan bubur..waa lagi teruk dari aku moning sickness abang ni..haha…nak tau tak ape yang die nak makan hari tu? buah belimbing..kekeke..nasib baik kat mid tu ade jual belimbing..kalo tak haru..pastu jumaat tu aku teringin pulak nak makan mee goreng mamak..tapi bile sampai depan mata..mee tu not the one that i expected…tak same macam yang aku idam2kan..aku pun makan r separuh dan kasi abang makan..abang pulak sambil makan tu makan ape korang..die makan buah limau kasturi buang kulit pastu makan macam tu jek..pergh aku yang terasa kemasamannya…kekeke…abang kate kat kampung slalu makan macam tu..dan rasanya nikmat sgt2…kekekke

Ha sebut pasal kampung, insyaallah kalo tiada aral aku ngan abang nak balik Bintulu nanti…tapi tak sure bile..sebabnya tiket tak book lagi dan cuti pun tak tau bile dapat..cian indai tak pernah tengok ainul lagi…(dan tak pernah tengok aku gak)… dan kesian gak kat abang sebab sejak die convert tak pernah balik lagi..huhuhuh…tapi mase hari gawai aku tak boleh balik lah…hhuhuhu..sebabnya, mase tu cuti sekolah seminggu…dan UM ade bengkel untuk latihan mengajar..huhuhu…sedih kan..takpelah bukan rezeki aku…

ainul pulak makin besar..makin manja..makin ibu sayang..makin keletah.makin bijak..dah pandai menari pulak sekarang..lagi-lagi kalau dengar lagi theme tv3 tu yang dina nyanyi tu..kekekeke..terjoget-joget die sambil mulut bising nak ikut nyanyi gak…hahaha…gigi pulak nak tambah lagi satu..atas…badan susut dah.. mana tak nya..kat umah takmo dok diam..pusing jalan satu rumah..huhuh…tapi takpe janji ainul tak kacau ibu..dah semakin ainul besar semakin terserlah sifat kedua pusarannya itu…ape yang die nak die tetap nak..tapi ibu tak layan..kekekeke…akhirnya ainul mengalah…bukan ibu tak sayang ainul tapi ibu nak ajar ainul..dah yang penting ibu nak ajar ibu, what belongs to other is not yours…so jangan berebut hak orang..ibu tak suke macam tu..(kes ainul berebut remote tv dari aku)…

oklah tu jek kot nak tulis..aku ade lab ni ha..lab abis kol 5, terus aku ade kelas spektroskopi sampai kol 6…huhuhuh…okey kawan-kawan…chow chin chow..u love u all…