Macam-macam Ainul

Macam-macam anak ibu ni. Hari ni tahun baru cina. Ibu pun cuti seminggu. Jadi hari ni ibu nak kemas rumah yang bersepah dah ni. Ainul macam biasalah sibuk tolong ‘mengemas’ juga. Huhuhu.. Dan hari ni ainul dapat skill baru.. Skill memanjat.. Adoi.. Memanjat sofa pula ainul ni. Nasib baik tak jatuh.. Beria-ia nak ambil remort tv atas sofa. Sekarang ainul suka sangat letak tangan atas dahi. Malulah konon-konon tu.. Ainul suka sangat baca buku 1,2,3.. Bercakap-cakap die dengan buku tu. Hehe… Ainul semenjak dua menjak ni asik buat aksi akrobatik jek. Makan kaki. Masa duduk pun sibuk naikkan kaki ke mulut.. Hai anak ibu ni. Lasak sungguh.. Bile tau aku pregnant lagi ni, aku rase makin2 sayang pada ainul.. Ainul pun makin manja..

Advertisements

Her first word..

Assalamualaikum.. My baby’s first word..ibu.. Memang jelas sangat ainul sebut.. Bangganya ibu.. Tapi.. Itulah kali pertama dan terakhir ainul sebut ibu. Sekarang, kembali macam selalu, ainul sebut ‘abu’.. Ha3..

Minggu-minggu yang bzbeee…

Assalamualaikum sume…selamat pagi..hehehe..aku baru abis kelas geologi ni..awal-awal sem ni aku agak bz sikit..sebabnyer aade dua lab 1st cycle ni iaitu lab kimia organik 3 (khamis 10am-5pm) dan kimia fizik 3 (selasa 10am-5pm)…dan plat pysiologi (isnin 2pm-5pm)… penat gak r..tapi takpe..kang 2nd cycle relex skit..leh tumpu pade study…apepun aku harapkan yang terbaik sem ni dah semoga aku dapat tamatkan pengajian aku semester ni…aminnn…..Ya Allah..terangkanlah hati ku agar aku dapat belajar dengan mudah Ya Allah…dan berkatilah pelajaranku…amin…

Anakku terb@ge!

Ahanks.. Mesti korang fikir pesallah tajuk camni kan.. Sebenarnya pagi tadi aku bangun pagi nak siap2 pi kelas. Dah mandi, solat sume aku pun nak mekap2 r. So aku bukak lampu. Alangkah tekejutnye aku, anak aku tido terbogel. Hu3. Hai anak ibu ainul ni… Sebelum ainul tido kami bukak seluar die.. Sbb melendut-lendut seluar.. Susah ainul nak jalan-jalan.. Nak tambah cite, ainul ni takmo tido pulak. So aku dan abang tido r dulu sebab kami tau ainul x boleh pi mane2.. Tempat tido dah kene kurung..dan yang pasti pas ainul penat main gerenti die akan tido sendiri. He3. Alkisahnye, ainul ni pulak pandai bukak pampers sendiri, so die pun bukak r sbbnye pampers dah basah ainul tak selesa..he3. Buktinye.. Aku kutip pampers ainul yang berat dengan kesan cakaran dan carikan ainul di luar pampers tu… Nasib baik lah anak ibu ni tak kencing atau yak kat tempat tido. Hu3. Pengajarannya, kalo nak tido pastikan anak tido dulu ye puan-puan.. Dan kalo si kecik reti buka pampers sendiri sila lah jangan malas pakaikan seluar ye.. Ekeke..k.. Apa-apa nanti aku repot lagi k..

New Sem…

Assalamualaikum  kawan2 aku…aku baru bukak blog ni sbb  aku bosan dengan blog yang sedia ade..boley tak??? kekeke…so welcome to my newblog…

Aku skrg kat lab com, sc. fac… kesian  ngan diri sendiri sbb tak habis2 belajar sampai sekarang.. nak salahkan sape? diri sendiri lah..dulu member2 belajar aku dok sebok ngan mende2 lain.. join aktiviti itu lah, ini lah, keje part time lah, dating r.. uish..menyesal kemudian tidak berguna ye adik2…jadi korang kalo baru masuk U ke ape ke belajolah rajin…jangan cam aku ni ha….

tapi walau ape pun…aku dah kawin..dah ade anak..kan..kan..so my life half complete now… tinggal nak abis belajar dah keje…ok lah..aku kekakuan kat dalam lab ni..sejuk banget..kuku pun dah biru ha…chow kawan2….kang korang singgah2 lagi k bace ape aku nak bebel…