POSTING

January 8, 2010 Lyana

Assalamualaikum…

Setelah sekian lama baru hari ni dapat menulis blog kembali…Alhamdulillah…aku dah pun posting di Johor…
SMK Taman Pelangi Indah,JB .. dan automatically aku dah kerja…dan syukur sangat sebab sekolahnyer pun dekat dengan rumah mak usu aku..

Untuk pengetahuan semua kami sekeluarga dah pindah ke JB..makneyer en.somi aku kene r mencari pekerjaan kat JB ni kan..hehehe..aku skrg masih menumpang kat umah mak usu aku…kat kangkar tebrau…sementara menunggu umah sewa mak usu aku yang penyewanya takmo kuar2 dr umah tu…huhuhuuhh…

Anak-anak pulak makin membesar… sejak balik ke kampung ni nampak ketara perubahan ayra..makin debab…bolat skit dah muke..kalo dukung pun terasa r juga kan..ayra dah 4 bulan…dah pandai bising2 mulot die…jerit2..kalo agah2 pandai dah gelak..dah mengiring..tapi tak meniarap2 lagi..penah je sekali de meniarap…pastu takde dah…huhuhuh…

ainul pulak dah makin bijak…skrg dah pandai bace 1,2,3,4,5 dah…pastu kalo duduk2 suke nyanyi…lawok ngan ainul ni…

apepun ragam budak2 ni memang menceriakan hari aku…

ok back to school…sekolah ni sekolah baru..dalam 4-5 tahun lah..cikgu2nyer pun muda2 belaka… 77% pelajar lak berbangsa cina….n mostly lelaki… budak2 ni pulak tak berapa fasih bahasa melayu.. kalau kite cakap tekebil2 jek dorang dengar..kekeke… n ade gak lah yang kerek2 tak mau dgr cakap… tapi takpe ni sume cabaran dan pengalaman untuk aku..sikit2 aku akan belajar camne nak kawal budak2 ni…

kali ni sekolah ni dapat 21 guru baru termasuk aku..tu lom masuk lagi guru yang pindah masuk ke sekolah ni dan guru gstt.. so option sains memang dah penoh..jadi aku pun diberi tugas mengajar ERT tingkatan 1 dan 2 dan sivik tingkatan 1…best gak kan..leh masak2 n jahit2..cam main pondok2..kekekke….

cikgu2 kat sini pun alhmadulillah baik2 belaka dan sangat membantu kami guru2 baru ni…time kasih sume…

ok tu jelah kot yang aku dapat tulis…kalo nak tgk gambo moh le p facebook ye….

-cikgu mely@yana-

About these ads

Entry Filed under: Uncategorized

2 Comments Add your own

  • 1. FAZILZURA  |  January 8, 2010 at 6:41 am

    TAHNIAH YANA…. eh cikgu YANa..

    wahhh jauh nye berpindh , awat x wat geth2 dulu.. leh ler nk jmp2 dulu b4 pindh sanun…

  • 2. Ai  |  January 8, 2010 at 8:18 am

    Go! Cikgu Go!
    silap aribulan org ingat kau yg student kt situ Yana..ngeeeeeeee (^_^)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

MENGHITUNG HARI

January 2010
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

CORET MENCORET

MOMMIES

UM

MY WISHLIST

-My own car...Honda Stream...
-My own house...
-Full Closet of Hajaba's Collection
-Saving for my kids
-My own investment

LYANA

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: